Domů / Novinky / ZAHIR COSMETICS
Odběr novinek
Potřebujete poradit?

VOLEJTE:

mobil: 724 760 222

pevná linka: 326 921 466

 

PIŠTE:

dikos@dikos-kosmetika.cz

 

 

 

 

ZAHIR COSMETICS

DIKOS - ZAHIR COSMETICS - Suff    TRADICE - JEDNODUCHOST - EKO - BIO - MAROKO - to je ZAHIR COSMETICS

V ingrediencích těchto výrobků se nemusíte zdlouhavě orientovat; je natolik minimalistické, že ve vysoké míře eliminuje možné nežádoucí reakce na mnohasložkové kosmetické produkty.

Kosmetická péče ZAHIR vyhovuje požadavkům i té nejnáročnější pokožky a pomáhá při řešení různých kožních problémů.

Výrobky spojují tradiční poznatky východní medicíny s potřebami moderních žen, jsou jemné, ale velmi účinné, vyráběné z těch nejkvalitnějších surovin.

Dovozce vyzkoušel výrobky řady marockých kosmetických firem a přímo v Maroku vybral produkty, o jejichž kvalitě a účinku je přesvědčen.

Dodavatelé jsou držitelé mezinárodního certifikátu pro BIO kosmetiku ECOCERT.

Výrobky jsou šetrné k životnímu prostředí.

Kosmetika ZAHIR nás navrací k jednoduchosti a harmonii prastarých tradic

přenesených do současného uspěchaného světa.

LUXUSNÍ OLEJE V BIO KVALITĚ

ARGANOVÝ OLEJ  - Tekuté marocké zlato

Elixír zdraví a krásy

Arganový olej pochází ze stromu argánie trnité (Argania spinosa), která roste pouze v jihozápadním Maroku. Je to velmi odolná rostlina schopna přežít sucho a horko polopouště díky velmi propracovanému kořenovému systému. Její plody, podobné olivám, se používají pro výrobu oleje.

Pro lisování se používá jen vnitřní část plodu – semeno, dobře ukryto v měkkém obalu, který se musí odstranit a ještě v tvrdém obalu, který je třeba rozbít. Výsledný olej se pak několikrát mechanicky filtruje, aby se odstranily všechny větší částečky.

Na jeden litr oleje je zapotřebí zhruba třiceti kilogramů plodů.

Výsledná barva čistého přírodního oleje je nádherně zlatá, lehká usazenina není na závadu. Vůně čistého oleje se dá přirovnat k vůni oříšků. Každá várka je trochu odlišná, závislá na počasí i na období, kdy proběhla sklizeň.

Ke kosmetickým účelům se používá olej lisovaný za studena, tedy čistě mechanickou filtrací.
 
Arganový olej v kosmetice - pečuje o celé tělo
Arganový olej je velmi dobře snášen i citlivou a suchou pokožkou, regeneruje a chrání ji, napomáhá zpomalení jejího stárnutí.
Některé studie jej doporučují při léčbě aknózní pleti.

Olej dokáže uklidnit pleť po slunění.

Je výborný k péči o všechny typy vlasů, zejména suchých a roztřepených.
Výborně regeneruje křehké a poškozené nehty.
 

Ke kulinářským účelům se arganový olej připravuje z lehce napražených semen. Má pak lahodnou, nasládle ořechovou, chuť a vůni. Stačí několik kapek, abychom jídlu dali výjimečnou chuť.

Zachovává si stejné vlastnosti jako olej lisovaný za studena -  velké množství vitaminů, minerálů a zejména vysoký obsah nenasycených mastných kyselin.

Arganový olej se používá při přípravě dipů (omáček k namáčení např. chleba, různých placek), kuskusu, salátů, masa a rybích pokrmů.

Olej je možno použít i při vaření, ale doporučuje se dodávat do jídla až na konec vaření, aby zůstaly zachovány jeho výživové hodnoty.

Arganový olej musí být skladován při teplotách do 22 ºC, v temnu, suchu, bez přístupu vzduchu a po dobu 15-18 měsíců. Po otevření spotřebujte do 6 měsíců.

Prevence proti nemocím

Díky obsahu nenasycených mastných kyselin v arganovém oleji je posilována funkce orgánů (srdce, játra, cévy, lymfatický a nervový systém), napomáhá při otocích, zánětech, stimuluje krevní oběh a tím upravuje krevní tlak, posiluje nehty, vlasy.
Blahodárně působí na celkovou obranyschopnost.
Má příznivé účinky na imunitní systém zejména v kombinaci s olejem z černého kmínu.
Je vhodný pro diabetiky a děti.

Složení: Arganový olej má 3x vyšší obsah vitamínu E než mají ostatní zdroje, proto patří mezi jeden z nejlepších antioxidantů. Dále obsahuje vitamíny A, B, D, nenasycené mastné kyseliny (OMEGA 3 a OMEGA 6), 80% nenasycených mastných kyselin a 20% nasycených kyselin, velké množství fytosterolů a karotenoidů.


OPUNCIOVÝ OLEJ (NOPÁL)

Elixír mládí

Nejvzácnější a nejdražší olej na světě, známý též jako kaktusový, nopálový nebo olej z berberských fíků. Lisuje se za studena z drobných semen opuncie (Opuntia ficus indica).  

Opuncie jsou rostliny z čeledi kaktusovitých. Původně pocházejí z oblasti, která se rozkládá od Kanady po Ohňovou zemi, po objevení Ameriky se rozšířila zejména do Středomoří, jižní Afriky a Indie.

Kaktus je odolná rostlina, která si dokáže udržet vlhkost i ve velmi suchém podnebí, proto přežije i na pouštích.

Opuncii známe ve formě ovoce, které je k dostání občas i u nás a také jako olej v kosmetickém průmyslu.

Proč je opunciový olej tak drahý?

Proces výroby opunciového oleje je velmi náročný. Plody opuncie mají zahnuté trny - musí se tedy nejdříve osekat, poté se plod rozřízne, vyjmou se semínka a ty se pak zastudena vylisují.

Dalším důvodem proč je olej tak cenově náročný, je množství plodů, které je potřeba posbírat - na 1 litr oleje je potřeba 800 kg plodů opuncie.

Opunciový olej v kosmetické péči

Každá kapička opunciového oleje má úžasné účinky.

Olej z opuncie dokáže udržet vodu v pokožce, čímž dochází k rychlé regeneraci, zvláčnění a hluboké hydrataci pokožky. Uklidňuje podrážděnou pleť, působí proti jejímu začervenání.

Olej působí jako vypínací sérum, vyhlazuje vrásky, umí i zejména ty kolem očí a úst, působí na kruhy pod očima a zatahuje póry. Pleť tak působí rozjasněně, pevně a zdravě.

Výborně regeneruje nehtová lůžka a tak zabraňuje lámání nehtů.

Pro tyto, léta známé, omlazující účinky opunciového oleje se o něm hovoří jako o přírodním botoxu nebo elixíru mládí.

ČERNUCHOVÝ OLEJ – olej z černého kmínu

Všelék v lidovém léčitelství

Černuchá setá (Nigella sativa), známá jako černý kmín, je po tisíciletí vysoce ceněnou bylinou, která byla využívána již od dob starého Egypta.

O léčebném využití plodu černuchy seté - semenech, kterým se říká černý kmín, psali ve svých textech i Hippokrates či léčitelé tradiční čínské medicíny. V tradičním léčitelství je černý kmín dodnes považován za všelék. Olej z aromatických semen černého kmínu údajně používala ke krášlení už Kleopatra i staroegyptská královna Nefertiti.

Černuchový olej v kosmetické péči

Olej s vysokým obsahem vitamínů, minerálů a nenasycených mastných kyselin - ideální především k péči o suchou, citlivou a podrážděnou pokožku.

Olej má skvělé regenerační účinky na pleť, aktivně ji hojí, posiluje a chrání před vznikem zánětů. Je tak výborným pomocníkem při léčbě ekzémů, lupénky i jiných kožních onemocnění.

Také napomáhá léčbě kožních mykóz, pokožku posiluje, vyživuje do hloubky a chrání ji před opětovným poškozením.

Preventivně - zdravotní účinky

Za studena lisovaný olej z černého kmínu je bohatý na velké množství nenasycených mastných kyselin, vitamínů a také na antibakteriální kyselinu linolovou.

Díky tomuto bohatému složení podporuje imunitní systém, stabilizuje hladinu cholesterolu v krvi, ulevuje při onemocnění dýchacích cest, působí antispazmaticky, při překyselení žaludku odvodňuje a detoxikuje, vypuzuje parazity, urychluje hojení ran, po pobodání hmyzem.

Působí jako přírodní širokospektrální antibiotikum při bakteriologických a virových nemocech.

Vysoký obsah kyseliny listové, vitamínů z řady B, a množství stopových prvků (například železo, zinek, hořčík, vápník) prospívá lidskému organizmu, a proto se s oblibou využívá k léčbě nejrůznějších alergií, senné rýmě i astmatu, ale také při zažívacích obtížích.

Olej z černého kmínu v kuchyni

Olej z černého kmínu používá za studena, především jako doplněk do salátů, kterým dodává kořeněnou chuť a současně napomáhá při prevenci výše zmíněných zdravotních potíží.